1. marraskuuta 01, koulupäivä, sää: aurinkoinen ja lämmin, muutamat lehdet tippuneet

Witch juttelee ulkona koulun pihalla. Will, Irma, Cornelia ja Hay Lin ovat kaikki nähneet unta samasta symbolista. Tytöt sopivat tapaamisen Hay Linille. Elyon on ainoa, joka ei pääse, koska hänellä on tapaaminen Cedricin kanssa.

Hay Lin asuu siis kerrostalossa, jonka alakerrassa on ravintola Silver Dragon. Hay Lin on piirtänyt kuvan kandrakarin sydämestä ja Witch keskustelee siitä. Yht'äkkiä Hay Linin mummi tulee oikean kandrakarin sydämen kanssa ja kertoo tarinan kudoksesta.

"Kauan sitten henget elivät saman taivaan alla, kunnes maailma jakautui niihin, jotka halusivat rauhaa ja niihin, jotka elivät toisten kärsimyksestä. Maailmat erotettiin kudoksella. Kudos on nyt jo vanha ja hauras ja teidän tehtävänne on vartoida sitä. Irma, sinä hallitset vettä. Cornelia, sinulle kuuluu maan mahti ja sinulle Taranee tulen voimat. Ja sinä, Hay Lin, olet ilman valtiatar. Will, sinä taas hallitset puhdasta energiaa, eli kandrakarin sydäntä."

Kandrakarin sydän on siis kuin amuletti, mutta se ajattelee ja siinä asuu Nymfi Xin Jingin voima. Uskotko sinä amulettien voimaan? Entäpä onko sinulla amulettia?

Hay Lin keksii Witchjengille nimen W.i.t.c.h. Se tulee tyttöjen nimien alkukirjaimista.